Сьогодні Чт 18.4.2024р.  
Вітаємо! Слава Ісусу Христу!, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 23 » Вшанування пам'яті жертв голодомору
20:18
Вшанування пам'яті жертв голодомору

22 листопада 2014 року Україна відзначила 81-і роковини Голодомору та вшанувала пам'ять жертв цієї страшної трагедії українського народу. З нагоди цієї сумної дати  у Скалі-Подільській відбулись богослужіння біля пам’ятника Роману Шухевичу та біля фігурки Матінки Божої, на яких  віддавали честь і шану жертвам голодомору жителі селища, вихованці та педагогічні працівники Скала-Подільського дитячого парку.

Захід, присвячений Дню Пам’яті жертв голодоморів в Україні було проведено і у дитячому парку.

Мета заходу:

на основі документальних даних дати поняття юним гуртківцям про страшну трагедію 1932-1933 рр.;висвітлити причини голодомору та описати  жахливо-трагічні сторінки історії українського народу ; виховувати інтерес до вивчення минулого, повагу до правдивої історії, виховувати бережне ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба та любов до України.

Донести до свідомості дітей важливість бути активним, гідним громадянином  незалежної, сильної, суверенної держави ,волю якої віками відстоювали і боронять сьогодні  наші національні герої.

Підкреслити вихованцям, що для щасливої майбутньої історії нашої Батьківщини кожен українець має посилювати свій вклад у політичний і всебічний розвиток України.

 Під час заходу  було роз’яснено причини штучного голодомору в Україні, а саме-політика геноциду сталінського тоталітарного режиму,складовими якої були:

  1. Насильницька масова і суцільна колективізація.
  2. Розкуркулювання. «Ліквідація куркульства як класу».
  3. Продрозкладка — примусова хлібозаготівля.

Підкреслено,що на цю страшну трагедію україн­ський народ був приречений за його небажання відмовитися від права на власність і «добровільно» вступити до сталінсь­ких колгоспів. Саме в Україні опір колективізації був чи не найбільшим. За це керівництво СРСР і прирекло непокірний народ на голодну смерть.​

Захід доповнював перегляд документального відеофільму «Голодомор 1932-1933 рр.»

Наприкінці заходу з темою  трагічної історії тісно переплелась тема воєнних подій сьогодення.

Ведучі заходу підняли тему мужності українських військових та добровольців,їх вірність Присязі українському  народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством. Гуртківці написали свої побажання воїнам на прапорі України, який  передали  нам діти Борщівського будинку творчості, а дитячий парк передав його Мельнице-Подільському будинку творчості і БСЮТ. Цей стяг з побажаннями дітей району  передано воїнам як їх оберіг.

Вахал Т. М. - директор Скала-Подільського дитячого парку

 

Переглядів: 507 | Додав: iva
Всього коментарів: 0