Сьогодні Вт 23.4.2024р.  
Вітаємо! Слава Ісусу Христу!, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 1 » Акція "Первоцвіти просять захисту" (Відео)
20:31
Акція "Первоцвіти просять захисту" (Відео)

  

В рамках великопосної екологічної ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології під назвою: «Екологічне навернення для порятунку створіння», 18 березня у смт. Скалі-Подільській відбулася природоохоронна акція «Первоцвіти просять захисту». Ініціатором заходу був місцевий заклад еколого-натуралістичного спрямування – Скала-Подільський дитячий парк. До співпраці був запрошений священик – о. Василь Германюк, який разом з своїми парафіянами завжди долучаються до подібних природоохоронних дій, акцій, заходів, адже Церква, на сьогоднішній день, виявляє неабияку активність у питаннях збереження довкілля. У зверненні до присутніх священик наголосив, що байдуже ставлення до екології, необдумане викидання сміття деінде, забруднення річок, браконьєрство, вирубка дерев та вимикання рослин, без старання посадити взамін та інші подібні дії – нищать створену Творцем природу чим завдають величезної шкоди самі собі, ближньому та Божому створінню в цілому, а це є гріхом і кличе про Сповідь і потребу виправитись.

Організатор акції – Валентина Стефина наголосила, що багато первоцвітів занесені до Червоної книги і їх не треба зривати, а навпаки, сприяти їх розмноженню. Саме тому закликала всіх до активної участі у засадженні, розмноженні та збереженні зникаючих квітів, зокрема підсніжників.

Звернувся також до присутніх старший інспектор Чортківського відділу поліції ГУНП, старший лейтенант – Винник Олег Степанович, який повідомив про правила поведінки у місцевому парку. Акцент був поставлений на дотримуванні заборони в’їзду мото-автотранспортних засобів на територію Скалецького парку, пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні. Говорилось про патрулювання паркової території поліцією і притягнення правопорушників до відповідальності.

Активно долучились до проведення природоохоронної акції учні Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів, котрі пропагували бережливе ставлення до природи в обличчі шкільної екологічної агітбригади.
Також закликала бути небайдужими у творенні нової держави місцева активістка, голова творчого об’єднання «La Sсala» - Аліна Червоноока, яка зачитала свій вірш про тривожну ситуацію сьогодення та велику надію на теперішнє покоління, яке творить нову Україну.
Опісля всі присутні приступили до найцікавішого, до практичної діяльності. Дорослі та діти, вздовж паркової алеї встановлювали, заздалегідь приготовлені працівниками дитячого парку, щити-пам’ятки з екологічними настановами і власноруч, з неабиякою завзятістю, засаджували територію первоцвітами.

Присутні були надзвичайно задоволені від участі у такій необхідній та корисній справі та були щиро вдячні ініціаторам заходу за проведену роботу-милосердя до Богом створеного світу на тлі Скала-Подільського парку.

Прес-реліз: Олеся Москавлюк

Фотокореспондент: Аліна Червоноока

Переглядів: 521 | Додав: iva
Всього коментарів: 0
avatar